Visie

AmsterdamVerbindt is een beweging die werkt aan een Amsterdam waar mensen naar elkaar omkijken en elkaar vooruit helpen. Het gaat om extra kansen bieden aan mensen die het nodig hebben. Amsterdammers van jong tot oud, van Noord tot Zuid doen mee. Elkaar ontmoeten en samen iets terugdoen voor de samenleving. Het bedrijfsleven en particulieren bundelen hun krachten en verbreden hun horizon. Dat kan door het delen van kennis, het bieden van kansen of het leveren van middelen. Iedereen doet waar hij of zij goed in is en draagt bij. Dit is hoe je samen mooie resultaten neerzet waar iedereen beter van wordt.

AmsterdamVerbindt stimuleert Amsterdammers om het beste uit elkaar te halen om zo samen verder te komen

 

Projecten van AmsterdamVerbindt

Koken in een andere Keuken

Met "koken in een andere keuken" verzorgen particulieren, bedrijven en serviceclubs dagelijks voor een gezonde avondmaaltijd voor 45 daklozen bij het Stoelenproject aan de Marnixstraat. het Stoelenproject is een opvanglocatie voor dak- en thuislozen.

Website Koken in een andere Keuken
 

Sinds januari 2013 is AmsterdamVerbindt een Stichting.

AmsterdamVerbindt stiumuleert mensen om iets terug te doen voor diegenen in de stad die het met minder moeten doen. 

De Stichting heeft geen winstoogmerk. Het werk dat binnen de stichting wordt gedaan gebeurt  op vrijwillige basis. Onvermijdelijke uitgaven worden betaald uit kleine giften.

Mijn persoonlijke inspiratie voor dit initiatief is Mahatma Ghandi: Be the change you want to see in the world

Henny Heijmans
Initiatiefnemer Amsterdam Verbindt